Som en spark på pungen

Häromdagen vaknade jag upp med mitt livs värsta bakfylla. den berodde inte på den ansenliga mängden vitt vin man hade hällt i sig kvällen innan på steve's fantastiska fest. utan på att de mörkaste tankarna man fantiserade ihop i sitt huvud de stunder på festen man inte blev glatt påmind om verkligheten visade sig vara sanna.
så fort det har krisat har jag drömt mardrömmar och nu är det sant..
jag ska inte vara martyr och spy ut hur dåligt jag mår men jag vill bara säga till den älskade person jag har sårat i dåtiden att jag är så jävla otroligt ledsen för all smärta jag orsakat. och att nu får jag igen på alla sätt som bara är möjligt för det här är tveklöst det värsta jag har upplevt någonsin... det kanske inte ens är kvitterat nu.. men jag vill ändå bara starta om.

thåström - fan fan fan

alkoholsystem och granskning av 50åring

jag vet, jag måste ta mig i kragen. alla mina fans står inte ut med att tvingas läsa pjoltas i väntan på nya inlägg mycket längre. så här, on the brink of destuction så rycker jag ut!

jag kan t.ex skriva om hur jag var på systembolaget och handlade en födelsedagspresent till steve idag (ta det lugnt han fyller bast av 50 slag) och att jag inte överhuvudtaget tänkte på att jag kanske skulle ha något åt mig själv att förtära på denna berusningens kväll som infaller i morgon. dumt dumt dumt. men som tur är har jag alltid en arsenal hemma väntandes på just sådana tillfällen. alkolist säger flickis, väl förberedd säger jag!

satt precis och tänkte på vad som i filosofin kallas "de 7 episka eviga frågorna" och kom sorgset på att jag i nuläget (klockan 00.00 en fredagkväll) bara kan komma på 4 av dem.
Vad är meningen med livet?
Hur bygger man det perfekta samhället?
Finns det absolut ondska/godhet
Finns gud?

det har ju i modern tid också kommits på 2 tillägg till listan och de är ju mycket kändare och några man alltid har i baktanke.
Hur långt kan man granska något? kan granskning ske i oändlighet?
samt
Är Barbie och Ken verkligen kära?

Nåväl istället för att slå upp de övriga tre så ber jag den som kan att skirva dem här i en liten söt kommentar. då blir jag glad.

bara av att tänka på sitt livs egna små eviga frågor gör en ju snurrig. som varför festivalerna west coast riot och peace and love är bokade samtidigt i sommar? vem kan svara på det va?

en annan sak jag funderade på är när Blondinbella har fått så mycket makt att hon kan förverkliga sin dröm med spärrar kring stureplan som bara släpper in folk med en viss årsinkomst (vill inte beblanda mig med hennes siffror men det var mer än min och din årsinkomst i alla fall)..? vet  nån det? för det är nämeligen en av mina drömmar också, fast åt andra hållet. så de inte kommer ut. då blir nog alla lite gladare. utan att dra alla över en kam (kant?) såklart. tio glada gubbar!

nu är vi färdiga här

Väskor är inte bara bra accesoarer... Man kan ha saker i dem också!
-
Godisbella


bortgjord och fast anställd

såg nyss en reklam för skitprogrammet "singing bee" och började fundera på hur mycket man gjort bort sig som dansare för att tvingas vara med i det programmet och dansa till alla låtarna som fånar står och sjunger falskt till?! det måste ju vara någon typ av straff. typ som att vara polis och tvingas till palmegruppen!
eller som att vara lars-jag-är-lika-tråkig-nu-som-när-jag-började-för-hundra-år-sen-adaktusson och äntligen få ett eget program... På 8an!
ja, det finns olika typer av straff helt enkelt. Gessle har ju t.ex både straffats och belönats (beroende på hur man ser det) med dålig självinsikt.
metallica straffar hela världen för att några laddat ner deras album och gjort att de är ekonomiskt oberoende i 59000 år istället för 65000 som de själva hade planerat!
mina vänner straffas av mig genom att lojalt känna sig tvingade att läsa mina kaskader av nonsens jag slänger ur mig här.
etc etc

In other news så råkade jag snubbla rakt in i en fast anställning idag ! no more vikariat för mig dammit. grattis grattis

här finns det att lära!
-Bosse om att förstå hur han tänker 

den rätte för ytlig

ber om ursäkt för att det sista tiden endast har kommit ut en mils långa inlägg. ska försöka motarbeta detta själv lite nu. har egentligen två saker jag vill skriva om men då de stavas Linda Rosing och Blondinbella så tar vi det på två olika inlägg istället. Gott smör!

Såg på den bästa tv-underhållningen ever igår, den rätte för Rosing. Precis som när jag besökte hårdrockskrogen Anchor var jag helt stum av förvirring och förvåning...  jag vet inte ens vart jag ska börja!
Man kan kanske börja med att om jag skulle göra ett program som drev med Linda Rosing så skulle jag inte spela in någonting nytt utan bara använda material från hennes egen show. eller bara spela upp den, oklippt (gah) som den är.
Nej men jag har egentligen inte så mycket mer att säga än att Rosing är pervers och att det är galet ironiskt att hon, drottningen av ytlighet snackar så jävla mycket om inre djup, människor som är jordnära och att killarna är så ytliga, oärliga och falska. I nästa andetag så anklagar hon killarna för att de pratar för mycket, de ska lyssna på henne bara. Hon ska vara i centrum.
jag.. är återigen stum. det här går ju inte ens att varken driva med eller vara arg på. det är ett självgående koncept rakt igenom. Love it.

Jag vill förresten inte längre bli hårdrockare, jag vill bli brat. hur gör man? förslag?

Vi vill komma åt det överdrivna skönhetsidealet hos kvinnor. Vi vill få bort ytlighet och falskhet.
-Linda Rosing (när hon försökte göra politisk karriär)


hårdrockare är underligt folk

Var i helgen ute och svängde runt. efter att ha betalat inträde på BarBar, druckit en öl och sen dragit till KGB där man också betalat inträde men sen drog då de andra vännerna inte kom in pga för mycket folk hamnade jag och min syster till slut på club Anchor. Ankaret är som bekant en hårdrocksklubb där man måste ha jeansjacka och långt hår för att få komma in. Nej kanske inte men det är i alla fall ett hårdrocksställe.
Det var sanslöst mycket folk, säkert 30 meter kö och det första vi hörde var "minst tio ut sen en in" men då min syster jobbar i den där branchen och känner varenda kotte så fick hon mig att bryta mot principerna och alltså bara vandra rakt in i 80-talet hårdrockar-massan.
det första underliga jag funderade över var hur fan en enda beställning i baren blev rätt. det var så sanslöst hög musik i allmänt att man var tvungen att antingen använda fylleteckenspråk eller luta sig över baren och skrika i bartenderns öra för att få fram vad man vill ha. (alla hårdrockare verkar dricka budweiser eller ren vodka förresten så det är kanske inte så svårt att gestikulera fram). Dessutom var (vad jag såg) den största delen av ljudanläggningen placerad över baren just så det var inte konstigt att musiken var ännu högre där.
Jag la till minnes en dokumentär på discovery channel jag såg för några år sen där jag fått lära mig att hårdrockare gillar att stå över räcken vid konserter och skrika sig hesa... kanske ett samband med den underliga barupsättningen?
nåväl när man lyckats lokalisera de minsta och till synes mest harmlösa rockar-snubbarna och ängsligt frågat om man får slå sig ner vid samma bord i brist på plats så startar alla helt och hållet unisont att skrika till introt av en låt. och då menar jag alla på hela stället. ALLA. det var coolt, det var som att någon tryckte på en knapp, de som drack när låten startade satte drickan i halsen och skrek med. jag som inte trodde att volymen kunde höjas där inne.
Givetvis var det en låt med satan Metallica som spelades. Och givetvis hade jag missat att det var ett liveband där som bara gjorde metallica låtar. Jag hade även missat att metallica spelade i globen dagen efter och att stället givetvis var till  taket fyllt av metallica fans + mig.
Bandet i sig var nästa underliga sak att fundera över. Vad jag förstod var de svenskar, men de pratade bara engelska till publiken och kallade publiken för "you motherfuckers" mellan varje låt.
De lät precis som metallica fast utan ett pedofil-wifebeater-Yeah efter VARTENDA EVIGA ORD! dvs det var lite bättre än orginalet.
alla på hela krogen skrek de tre sekunders långa partierna med text och headbangade de elva övriga minuterna av varje låt. Hur fan hann de dricka?
Nästa grej var att den största rockern i min närhet som för övrigt var den som mest verkade vilja spela på folks fördomar, långt hår, skägg, ringar i öronen, jeansväst, halloween och iron maiden tatueringar på armarna. som för övrigt bara verkade kunna snacka något intränat hårdrockarspråk (alla andra verkade haja). Detta språk baserat på mina tjuvlyssnar skills verkar mest bestå av vokaler, samt en hel del kroppsspråk. när man inte låter ska man göra obscena tecken med fingrarna, slänga ut tungan stirra den man pratar med rakt i ögonen och skaka på huvet. eller bara köra den klassiska headbangingen. Nåväl det jag skulle säga om denna odödlige bland dödliga var att han beställde in två sexor med ren vodka. jävlar, inte ens otta dricker så. sjukt. alla denna kung bland tjänares vänner drack amerikanskt kiss dvs budweiser. skumt.
Jag insåg i alla fall att jag var en 40 gubbe som hamnat bland ungdomar och var rädd och arg för att det inte var som förr. fast det var väl precis som förr antar jag.
jag tror inte man blir mindre förvånad om man är en utböling (som jag var i sammanhanget) och knallar in på en t.ex punkspelning. där tror man nog också att alla vill döda en fast de egentligen är rätt snälla. det var nog hårdrockarkidsen (de flesta 30+ minst).
jag kan fortsätta i all oändlighet om mina iaktagelser i detta betende som jag bara trodde man såg i komiska sketcher när någon gör parodi på denna typen av människor. jag letade febrilt efter kameror och kamerateam men såg inget. det var bara ett stim av james hetfield wannabes. galet.

det var i alla fall kul att vara ute med syrran även fast vi inte kunde prata så mycket då musiken var sanslöst hög och att jag mest var upptagen med att studera. bra kväll dock.
funderar på att söka statligt anslag för att göra en avhandling i ämnet.

sj var försenade med 46 minuter när jag skulle åka till stan förresten. idag ska jag försöka åka med det beryktade 1640 tåget igen.. återkommer nog om hur det har gått.

peace love and rock'n'roll

Svenmelander

We do this basically for ourselves. People appreciate it, which is cool, but I think they appreciate that we're doing it for ourselves. We're doing it our way, and how people like it is not up to us. We like it.
-James Hetfield

hahahahahahhahahaahhahaahahhahahahahahahha
ååh jag kan inte ens samla mig för att börja analysera det här citatet. god bless


SJ skapar mördare!

Innan jag säger någonting överhuvudtaget i detta inlägg vill jag poängtera att jag åker tåg med SJ i snitt två gånger i veckan så jag vet vad jag pratar om...

SJ SUGER!

Okej, man har vant sig vid att det är svindyrt och man har vant sig vid att aldrig komma i tid. Det är illa nog med att man räknar med att bli i alla fall 5 minuter sen men det har man till och med slutat tänka på. Försenad blir man i alla fall, tåget måste stanna i urskogen och vänta 5 minuter för ett oförutsett tågmöte... ? va!? Bättre planering som min gamla syslöjdslärare skulle sagt!
Är det inte tågmöten så är det höst löv på spåren, eller så är det vinter snö på spåren eller så är det vår vatten dvs smältsnö på spåren. Man kan tycka att det ska funka bra på sommaren men då har ju SJ sitt rykte att leva upp till och de blir bara försenade av princip.
Jag har vid flera tillfällen varit med om tåg som inte kommit och man har blivit ersatt med en bussresa HALVA vägen. det hjälper väl inte att man blir avsläppt två stationer bort, man måste ju ända vänta på Nästa tåg.
nåväl.. detta har jag liksom så många andra tagit. detta har man så att säga grown to accept.
Men vad jag inte kan ta är detta:
Jag är i Stockholm, kollar upp ett tåg till Nyköping via SJ's hemsida. Tåget ska gå 1640. Jag tar mig in till T-centralen och finner till min stora chock att tåget är försenat med 4 minuter. Så det ska nu gå 1644 (oviktigt). Jag kommer upp på perrongen och läser till min stora förvåning på skylten detta: Direkttåg till Norrköping, tåget gör inte uppehåll i Södertälje, Vagnhärad, Nyköping, Kolmården.
Jag tycker detta är konstigt och dumförklarar mig själv lite och låtsas inte kunna läsa den skylten och går på tåget för att läsa på tågets egna rullmonitor. där står det Tåget gör uppehåll i Flemmingsberg, Norrköping, Linköping.
Jag lämnar perrongen förvånad och aningen upprörd.
Jag går och läser på stora tavlan för att se om det gått något annat tåg och jag missuppfattat men jag ser inget. Så jag går till informationen och frågar artigt om jag gick till fel perrong och har tagit fel på tåget men kvinnan i information tittar på sin dator och säger att jag gått rätt och att det tåget visst gick till Nyköping. hon frågar:
-Är du säker på att du inte läst fel?
Detta spöade skiten ur min förvåning och nu var jag på humör för styckmord.
Återigen, jag åker tåget den sträckan tillräckligt ofta för att veta vad det ska stå.. och är det någon annan som kan läsa mellan raderna att tåget visst gick till Nyköping för i så fall så är jag väl bara korkad. här har ni det igen:
Direkttåg till Norrköping, tåget gör inte uppehåll i Södertälje, Vagnhärad, Nyköping, Kolmården.
Tåget gör uppehåll i Flemmingsberg, Norrköping, Linköping
Är det bara jag som är dum?
Jag hävdade bestämt att jag inte läst fel och att de andra rynkade pannorna på perrongen säkert kommer ner snart för att ställa samma frågor. Då får jag höra att hon minsann itne kan ta ansvar för vad som står på skyltarna! OKEJ MEN RIMLIGEN SKA VÄL NÅGON INOM SJ TA ANSVAR FÖR DET OCH ÄR INTE INFORTMATIONEN DET FÖRSTA MAN GÅR TILL I SÅ FALL!?
Hon lovade att nästa tåg som gick en timme senare i alla fall går till Nyköping och på frågan om vad jag bör göra om det står samma sak på perrongsmonitorn igen så sa hon att hon lovade att det går dit och att jag kan gå på tåget i all säkerhet om att komma fram.
Här har vi det, SJ säger att vi ska ignorera skyltarna. heja!
Det enda jag kunde göra för min förlorade resa var att försöka reklamera resan men det sa hon att jag inte skulle ha något hopp om och jag har ännu inte fått något svar från ansvarig för SJ's reklamtionsavdelning.

Bitter som en gammal gubbe gick jag därifrån och muttrade kärringjävel sen gick jag och drack en god och dyr öl. SJ väcker inte bara folks mörka sidor till liv, de ger en, en anledning att dricka!
Nej men allvarligt så är jag för hela den här idén med statligt ägda tåg. Men då vill man fan att det ska fungera och vara i alla fall lite prisvärt. Annars kan vi väl lika gärna sälja ut skiten.

bitter och kränkt

No patriotic pledge from multi-national companies.
Only a commitment to lock away equality and steal away all freedom from the poorest of the poor.
So that the boardroom can insure
their stockholders profits are higher in return.
-Anti-Flag (Inte att applicera på SJ, I know)RSS 2.0