Grattis Daniel (och ett och annat internskämt kanske)

grattis danne din gamla backslick. Du har bytt upp dig från att "enbart" kunna skryta för polarna om att du bånkar prinsessan till att bli ärkeförföljd av mediasverige och godkänd av hela svenska folket..... eller?
here comes the twist:
har han verkligen blivit godkänd av sverige? har någon i den förbannade kungafamiljen godkänts av sverige? alltså jag menar verkligen, verkligen godkänd.
jag skulle göra ett bättre jobb som kung (i mina ögon) men jag skulle garanterat inte bli godkänd av sverige. sen skulle jag aldrig vilja vara megastar utan att ha förtjänat det. typ som att vinna pengar och aldrig mera anstränga sig. "men tänk vilket ansvar han har, vår käre monark" säger kanske mannen på gatan. ja vilket ansvar är det? och klarar kalle verkligen av det? (jag använder sköna smeknamn för att understryka hur otroligt nära vi svenskar står vår kungafamilj och har rätt att veta allt om dem) det vore kanske bra om "han som gör så bra reklam för sverige" kunde stava till fortkörning!
men men.. miljoner svenskar kanske inte har fel.. vi behöver kanske en kungafamilj. men å andra sidan röstade en halv miljon svenskar på "ny demokrati" på 90-talet, hundratusentals svenskar gick på "gyllene tiders" senaste turné, miljoner svenskar tittar på melodifestivalen och carola är fortfarande tillåten att uttala sig offentligt. så vad vet jag.. vad vet jag.

i övrigt så lärde jag mig idag att min bror är smygroyalist.. det var uppfriskande (vi är inte lika med allt... jag älskar min bror!).

från botten av mitt hjärta, (om kärleken är äkta mellan er) så gratulerar jag er stort vickan och danne till er förlovning! hoppas ni får ett långt och lyckligt liv tillsammans!

Sååå äntligen. nu är det över! jag har nu dödat mediahysterin om denna romantikens flaggskepp blablabla.. så nu kan vi lämna dem ifred så de kan leva sina nyförlovade liv och vi kan fortsätta att inte handla på HM.. eller hur var det?


may the force be with you
-typ alla i Star Trek STAR WARS YOU NERDS!!!!

Clint in my heart

Jag kan inte tala helt objektivt om Clint Eastwood för jag har en enorm förkärlek till denna karl. Även om jag i alla fall är stor nog och erkänner att han har gjort mycket skräp.
men hans sista film som skådis, Gran Torino är bland det bästa jag sett nånsin.
Jag har jävligt svårt att gråta till film, även om det har hänt. men här inte bara skrattade jag högt för mig själv när jag såg utan jag grät också. och ganska mycket med för den delen. fy fan sicken bra rulle. fy fan sicken bra jävla Clintanrulle!

10 bananer rakt ner i fruktkorgen. I love Clint Eastwood.There's only one way to have a happy marriage and as soon as I learn what it is I'll get married again
-
Clint Eastwood


Beck vs Tintin

Svenska polishjälten Martin Beck har blivit Tintin i den nya filmen Beck - Och äventyret med den Japanska Shungamålningen.

det tyckte jag var roligt. Hergé vände sig i graven.

They're trying to stop us with a ramshackle erection!

-Tintin
alla stjärtans

handla, handla HANDLA! krimskrams, fula blommar, luddiga gosedjur ja allt som så självklart har med kärleken att göra ska hyllas. den bibliska kopplingen (som inte heller är något märkvärdigt att fira för den delen) är som bortblåst.. för på 60-talet fick ledarna för NK en brilliant försäljningsidé.
kan man inte vara lite gullig alla andra dagar istället? för det finns ju inga andra högtider på året redan liksom... goush.
Alla hjärtans dag är lika missplacerad och kommersiellt äcklig som halloween.
så jag säger så här:
Stanna hemma
lås in dina barn i garderoben
säg hej då till din kära och husdjur
ät nåt gott och hoppas att ni får många julklappar istället.From co-workers to classmates, Valentine's Day has become a holiday to express appreciation for a variety of people, ... Valentine's Day has become a very big business for retailers in what is traditionally one of the slowest shopping months of the year.
-Tracy Mullinrättelse och Scrubs

angående förra inlägget så står jag stolt fast vid att varken vintern eller tidiga mornar är abstrakta ting. Men så heter ju min blogg som den heter.
Jag kan fan komma undan med vilka grodor som helst. Vilket är tur eftersom de dyker upp här snabbare än pjoltas kan stava till Anton Körberg.

Scrubsmaraton på tv6 ikväll. Underbart när man jobbar natt!

heja.

Anton... Vi drar!
-Mattsson

mindre viktigt vetande

I onsdags så fick folk för sig att de skulle ut och roa sig så då fick jag och Hasse som vanligt agera värdar innan festligheterna drog igång. Det blev det sedvanliga gänget minus ett par spelare som samlades. Förutom mig och Hasse så var både Gäddan och Gösen på hugget tätt följt av Britta, Dallas och min sent ankommande flickvän som jag ännu inte har någon passande pseudonym för (förslag?).
Ämnet för kvällen valdes av Britta och det blev förbud. Om man fick förbjuda en icke-abstrakt sak från Sverige, vad skulle man förbjuda. Det blev en vild diskution där allt ifrån hockeyfrilla och tidelag till Gessle diskuterades. I slutändan tror jag dock att resultat blev detta:
Gösen slog på stora trumman och röstade för monarkin.
Gäddan slog ett slag för kreativiteten och ville förbjuda Onlinespel pga dess passiviserande effekter.
Britta röstade på motorsport.
Dallas fegade ur och höll med Britta.
Jag valde efter hårt övervägande MTV. Framför melodifestivalen och hamburgekedjan Max till synes odödliga reklamserie om en ful gubbe klädd till.. bigfoot?
Hasse snackade något om stureplan men då han insåg att det kanske är bättre att bratsen hålls där än flyttar sig till ställen vi vanliga dödliga vill vara på så tror jag han överlät sin röst till bättre vetande.
(den utan alias ankom för sent för att kunna delta i diskutionen men jag är säker på att hon hade röstat på brocoli eller nåt)

Det ska sägas att när jag dricker alkohol låtsas jag ha något att säga och försöker verka smart och korrekt (för det skulle jag aldrig göra nykter hmpf ljug och förtal) och jag tror detsamma gäller alla i tidigare nämnda sällskap. därför är det troligt att om diskutionen ägde rum idag så skulle det säkert vara typ messmör, tidiga mornar, vintern eller wallanderserien som rösterna till slut föll på. 


I tried being reasonable, I didn't like it.
-Clint Eastwood
  

Iaktagelser hos tandläkaren

Var hos tandläkaren i veckan för att rensa bort lite tandsten, för det var visst nödväntigt.
Väl på plats iaktog jag en massa saker.. helt enkelt.
Iaktagelse ett var att en ung tjej hade på sig likadana skor som min flickvän blev berövad på, på någon nyårsfest för nåt år sen (typ kring nyårsafton ungefär). Detta fann jag mycket misstänksamt men kom snabbt underfunn med att jag aldrig riktigt tyckte att de skorna var sådär fantastiskt snygga och då övergick misstänksamheten till en något bekvämare sinnesstämmning.
Iaktagelse två var en vuxen man med sin inte så vuxna son (typ 5-6 år gammal eller så) som var för upptagen med att mejla eller smsa (högljutt!) för att lägga märke till sin son. Då var det kanske inte så märkligt att samme man totalt missade de stora "var vänlig och stäng av mobiltelefonen"-skyltarna som var strategiskt placerade så att man omöjligt skulle missa dem.. Sonen hade i alla fall tusen frågor om tandläkaren som han ställde till sin ignoranta fader. Detta var sorgligt att se för att mitt emellan frågorna reagerade fadern och frågade "va?" till sin son som då upprepade frågan till sin fader som än en gång stirrade ner i mobilen och ignorerade sin son.
Iaktagelse tre var att min tandis var en lång ståtlig (vad jag gissar) polack med snygg backslick. han var skön och gjorde fantastisk reklam för tandtråd, fattades bara bilder på hans barn och en kameraman med Lars Von Trier-komplex.
 
Nog med iaktagelser (de var ju inte så revolutionerande ändå). När jag låg där och funderade på varför någon människa frivilligt vill viga sitt liv åt att stirra ner i folks munnar och leta fel, Så började den sedvanliga processen med att glo runt i käften med en spegel och peta och dra med ett kloliknande instrument som gör att det låter som att man håller på och gräver ut Hallandsåsen inne i ens huvud. Därefter kommer det nya fräna och faktiskt revolutionerande inom tandläksbesök *trumvirvel* en ny bedövningsspray. Det är som min förste styrman Hasse säger, Det finns fan en spray för allting nuförtiden. Denna spray var svincool för den slog ut mitt tandkött och mina läppar på bara ett par sekunder.. Men så smakade den gift också, vilket det antagligen var. När jag låg där och lät min mun besprutas med DDT och senapsgas så började jag tänka på bommulsfälten i Indien.. Ni vet de där som besprutas med just DDT och andra ämnen som är förbjudna i Europa men som säljs av Europeiska företag till icke-europeiska länder. Och bakterierna i min mun kolade av precis som de indiska slavarna arbetarna gör pga av de anledningar som faktiskt förbjuder dessa gifter i andra länder.. världen är bra sjuk tänkte jag. Hoppas Indierna slipper Gessle i alla fall! 

Efter besöket träffade jag i alla fall min käresta (som faktiskt bara har snygga skor) på staden och diskuterade min parallel till indierna och kom helt sonika fram till att jag aldrig mer ska handla något på HM. Lustigt vad ett tandläkarbesök kan leda till.. fri från tandsten blev jag också.. 

Peace out

globaliseringen av information gör människor medvetna om vad de har - och inte har. Problem och förtryck är omöjliga att dölja, och de nya kraftfulla verktygen för information ger oss fler möjligheter än någonsin att reagera och agera. 
-Anna Lindh (den kändare av dem)

nästa säsongs fel-tv

Kan nu som gammal tv-kock avslöja nästa års storsatsningar inom svensk TV:

 • sveriges värsta bilförare kommer från och med nästa år ersättas av "sveriges elakaste fyllon" (för att det är bra tv när folk utsätter andra för fara)
 • lyxfällan ersätts med "fattighuset" (där utfattiga blir jämförda med rika för att se hur det kunde gått om de inte KNARKAT.. ja just det!)
 • du är vad du äter ersätts med "äta eller ätas" (amerikanska favoriten "skinny vs fatty"?)
 • Idol ersätts med (superfyndiga) "anti idol" (http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article476964.ab)
 • outsiders kommer nästa år handla om insiders
 • Tv4's nya storsatsning "snus eller kolera" (.. ja jag vet inte?)
 • Hål i väggen kommer ersättas med dokumentärserien "Hål i huvet" (om Linda Rosings blogg)
 • Amerikanska succén Are you as smart as a fifth grader kommer ersättas med Svenska varianten "Är du lika kunnig inom ett ämne du läste för hundra år sen som någon som läst det alldeles nyss?????"
 • Stjärnorna på slottet kommer som önskat fortsätta, dock med nya spännande gäster. Läs om dem här: http://pjoltas.tumblr.com/post/71179058/slottet-2010-och-jabba-de-slut
 • Sporten ska som bekant helt bytas ut mot "Signerat Ekwall - Fan va bra jag är" (diskuteras dock i dagsläget om namnet "En kvarting med Ekwall" inte är bättre)
 • Musikmagasinet finns inte längre, istället har Gessle (äntligen!) fått sitt eget program "som en plombering - dyr och smärtsam"
 • Unga mödrar  kommer ersättas med "Fula fäder" (jag tror, utan bekräftelse att det är precis vad det heter)


Har ni mer skvaller om framtida tv-satsningar så mejla nån som inte bryr sig! 

god natt önskar 
Svenmelander
 
In general my children refuse to eat anything that hasn't danced on television.
-Erma Bombeck


Grattis!

jag har sagt det förut och jag säger det igen;
Jag hatar Blir så trött på Bandit-Rock!
"Hej jag heter rock'n'roll-Zacke med Zäta och jag vill höra Takida-curly sue(eller vad fan den nu heter?!) för jag har inte hört den sen för 3 låtar sen (var av en annan var med Takida)"
okej, folk får gilla vad de vill jag är inte här för att döma... Men jag tror det är okej att hata Bandit. Det är i alla fall helt okej att hata lockiga sussanne.

Idag har jag och min bror handlat räkor. Det var tillfredställande.

 • Idag fyller min underbara brorsdotter 2 år. Har du sagt grattis pjolte? Godfather and allt.


The trouble ain't that there is too many fools, but that the lightning ain't distributed right.
-Mark Twaingrattis anita


okej att hata

Här är ett axplock av saker som det är helt okej att hata:
(valde bort de självklara, tingen så som krig, svält, våldtäckter, canser, hiv, hitler och mcdonalds)

 • MTV
 • TV-serien våra värsta år
 • Arbetsförmedlingen
 • Oliver
 • Per Gessle
 • Sin chef (vilket ska tilläggas att jag inte gör.. men det är okej)
 • Pengar
 • Tandläkaren

finns givetvis hundratals fler saker. detta var det jag la mig till minnes just nu.

Don't do anything by half. If you love someone, love them with all your soul. When you go to work, work your ass off. When you hate someone, hate them until it hurts.
-
Henry Rollins


Rock me like a hurricane (I'm back baby)

Here I am...

Nu har alltså svenmelander hittat till blogg.se, dock under annat bloggnamn som ni ser!

Jag skyller givetvis detta (att jag är här, inte att jag har bytt namn) på min vän, guru och fitnessinstruktör pjoltas (http://pjoltas.blogg.se). så om något jag skriver väcker upprörda känslor så ta det med honom.

För er som inte har en aning om vad jag sysslar med så blir ni nog inte blir klokare av att läsa min gamla blogg.. men ni kanske finner det nödvändigt ändå.
http://svenmelander.blogspot.com

Det lilla jag kan säga är att jag mest skriver om mina iaktagelser, funderingar, tankegånger, åsikter etc. Det kommer alltså inte bli så mycket av så-här-såg-min-dag-ut-idag-tjafs (säger jag nu ja). jag kommer antagligen skriva en hel del listor och personliga rankningar av saker och ting, för det är oftast så det snurrar.

Jag har dessutom för vana att alltid avsluta varje inlägg med ett citat, ibland random ibland slående.

/Svenmelander

It doesn't matter how hard you try it.
You got nothing and they've got control.
And you know that you're allways wrong!
-Still With The Pisces
RSS 2.0